FC Twente heeft drietal terug tegen PSV, maar krijgt slecht nieuws over Sadílek

Reacties

FC Twente-trainer Ron Jans heeft zondag tegen PSV weer wat meer te kiezen. Aanvoerder Robin Pröpper, Ramiz Zerrouki en Julio Pleguezuelo keren terug in de wedstrijdselectie van de Tukkers. Michal Sadílek ligt er juist langer uit dan verwacht.

FC Twente heeft drietal terug tegen PSV, maar krijgt slecht nieuws over Sadílek
© Pro Shots
PSV
PSV
3 - 1
FC Twente
FC Twente

Pröpper miste de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles, die Twente met 2-0 verloor, door een liesblessure. Zerrouki haakte op het laatste moment af met heupklachten, terwijl Pleguezuelo de afgelopen drie duels miste vanwege blessureleed. Het drietal is zondag tegen PSV weer inzetbaar.

Dat geldt niet voor Sadílek, die spierschade heeft opgelopen en tegen Go Ahead ook al ontbrak. 'Dat is serieuzer dan we hadden gehoopt. Hij is er een aantal weken uit', vertelt Jans op de clubsite van Twente. Ook Daan Rots, Przemyslaw Tyton, Wout Brama en Mathias Kjølø zijn door blessures niet inzetbaar tegen PSV.

Jans weet dat het beter moet tegen PSV dan afgelopen weekend in Deventer. 'Dat was een dikke onvoldoende. Die wedstrijd hebben we besproken en daarna afgesloten. We moeten vooruit en zondag laten zien dat we beter kunnen dan tegen Go Ahead Eagles.'

Eerder dit seizoen won Twente nog met 2-1 van PSV in de thuiswedstrijd in Enschede. 'Dat was een heel ander moment in het seizoen, toen zaten we in een geweldige fase. In die wedstrijd misten we ook een paar jongens, moesten we wat schuiven en vulden we dat heel goed in. Het zou heel mooi zijn als we dat nu in een uitwedstrijd kunnen laten zien, zoals we dat in het eerste half uur uit bij Ajax hebben gedaan. Niet dat het nu bij ons in elkaar is gezakt doordat we de laatste weken punten hebben laten liggen, maar we moeten zorgen dat we het vertrouwen weer opbouwen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.