FC Twente heeft beet: Salah-Eddine vertrekt definitief bij Ajax

Reacties

Anass Salah-Eddine trekt na vijfenhalf jaar de deur bij Ajax achter zich dicht. De 22-jarige vleugelverdediger maakt de permanente overstap naar FC Twente. Hij tekent tot medio 2027 in Enschede, Twente heeft een optie voor een extra jaar.

FC Twente heeft beet: Salah-Eddine vertrekt definitief bij Ajax
© Pro Shots

Salah-Eddine speelde sinds 2018 in de jeugd van Ajax en maakte een kleine twee jaar geleden onder Erik ten Hag zijn debuut in de hoofdmacht. Vorig seizoen speelde hij al op huurbasis voor Twente, waar hij afwisselend als linksback en als middenvelder uiteindelijk tot zeventien optredens kwam.

Dit seizoen wilde Salah-Eddine voor zijn kans gaan in Amsterdam. Hij begon de competitie ook nog als basisspeler, maar raakte zijn plek al snel kwijt. Trainer John van 't Schip geeft op de linksbackpositie de voorkeur aan Ar'Jany Martha of Borna Sosa. Salah-Eddine moest het doen met minuten in Jong Ajax.

Om zich te blijven ontwikkelen, wilde Salah-Eddine graag een stap maken. Ajax was ook bereid om mee te werken, er was ook genoeg belangstelling, maar het duurde even voor dat echt concreet werd. Twente pakte uiteindelijk door en bood de Amsterdammer een meerjarig contract.

In Enschede wordt Salah-Eddine gezien als versterking voor twee posities. Linksback Gijs Smal en linkermiddenvelder Michal Sadilek beschikken immers over een aflopend contract.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.