FC Twente haalt tiende versterking op bij Sevilla

Reacties

FC Twente heeft zich versterkt met Cristian González. De verdediger wordt voor een jaar gehuurd van de Spaanse subtopper Sevilla.

FC Twente haalt tiende versterking op bij Sevilla

De 22-jarige González werd twee jaar geleden door Sevilla weggelokt bij de Uruguayaanse topclub Danubio, dat bekendstaat om zijn uitstekende jeugdopleiding. González slaagde er echter niet in om door te breken in het eerste elftal van Sevilla en is na Aitor Cantalapiedra de tweede speler die de club verruilt voor FC Twente.

Technisch directeur Ted van Leeuwen (foto) van FC Twente heeft desondanks hoge verwachtingen van de Uruguayaan. 'Cristian is het type no-nonsense verdediger uit de befaamde school van Danubio. Hij kwam beschikbaar omdat Sevilla Atlético uit Segunda degradeerde. Ofschoon hij nog maar 22 jaar is, beschikt hij over voldoende routine. We zijn erg blij dat hij FC Twente wil komen helpen.'

Met de komst van González, die ook over een Italiaans paspoort beschikt, heeft Van Leeuwen de defensie van FC Twente rond. 'We hebben nu acht verdedigers voor vier posities, die onderling mogen uitmaken wie zich in de basis speelt. De toegenomen concurrentie moet niveauverhogend werken. Het fundament is gelegd.'

González is alweer de tiende versterking van FC Twente. Eerder haalde de club Nacho Monsalve, Wout Brama, Tim Hölscher, Ricardinho, Rafael Ramos, Xandro Schenk, Ulrich Bapoh, Matt Smith en Cantalapiedra binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.