FC Twente haalt Frans talent naar Nederland

Reacties

FC Twente heeft met de Fransman David Sambissa opnieuw een jong, buitenlands talent aangetrokken. De 21-jarige verdediger trainde in mei al mee met de eerste selectie en speelde toen ook een testwedstrijd. De stage resulteerde in een tweejarig contract en een optie voor nog een seizoen.

FC Twente haalt Frans talent naar Nederland

Sambissa, die tussen 2012 en 2016 onder contract stond bij Girondins Bordeaux, wordt in eerste instantie ondergebracht bij Jong FC Twente. Daar krijgt hij gezelschap van de Deense centrumspits Jonathan Frimann (19) en de Zweed Lukas Browning Lagerfeldt (18), een linkerspits. De van FC Kopenhagen afkomstige Frimann werd vorige maand vastgelegd voor eveneens twee seizoenen. Browning Lagerfeldt tekende een contract voor drie jaar.

'Dit zijn stuk voor stuk talenten in wie we potentie richting het eerste elftal zien', aldus hoofd opleiding Michel Jansen. 'Die spelers komen naar Nederland omdat ze willen investeren in hun voetbalcarrière. Het is echt niet zo dat hier financieel ineens weer van alles mogelijk is. Ook bij Jong FC Twente moet nog steeds de broekriem worden aangehaald.'

De club heeft het contract met Vincent Schmidt met twee jaar verlengd. De 21-jarige verdediger van Jong FC Twente wordt komend seizoen verhuurd aan Vendsyssel FF, dat uitkomt op het tweede niveau van Denemarken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.