FC Twente-fans moeten agenda mogelijk omgooien na update UEFA

Reacties

FC Twente heeft naar aanleiding van de loting in de voorronde van de Conference League bericht gehad van de UEFA. De voetbalbond liet weten dat de tweestrijd mogelijk omgedraaid wordt. Daardoor krijgen de Tukkers eventueel een interessant voordeel.

FC Twente-fans moeten agenda mogelijk omgooien na update UEFA

Op 4 en 11 augustus komt FC Twente in de derde voorronde van het Europese toernooi in actie. De ploeg treft de winnaar van het duel tussen Union Luxembourg (Luxemburg) en FK Cukaricki (Servië). Aanvankelijk had het eerst een thuiswedstrijd moeten spelen, maar mogelijk wordt dat nu omgedraaid.

Omdat FK Cukaricki geen stadion heeft wat aan de UEFA-eisen voldoet, moet het uitwijken naar de thuishaven van Partizan. Die club speelt op 11 augustus echter een Europa League-duel in eigen stadion. Winnen de Serviërs de tweede voorronde, dan houdt dat in dat FC Twente alsnog met een uitwedstrijd begint.

In dat geval spelen de Tukkers de return in de eigen Grolsch Veste. PSV-trainer Ruud van Nistelrooij stipte zo'n scenario onlangs nog aan als een voordeel. Wanneer de Luxemburgers de tweestrijd - die op 21 en 28 juli afgewerkt wordt - winnen, moet FC Twente alsnog in eigen stadion beginnen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.