FC Twente doet zaken met PSV en presenteert Kjølø

Reacties

FC Twente heeft Mathias Kjølø aangetrokken. De twintigjarige middenvelder komt over van PSV en tekent in Enschede een contract voor drie seizoenen met een optie op nog een jaar. De Noor lag in Eindhoven nog tot medio 2023 vast.

FC Twente doet zaken met PSV en presenteert Kjølø
© FC Twente

'Na vijf jaar bij PSV te hebben gespeeld kijk ik uit naar deze nieuwe stap', vertelt Kjølø op de clubsite van Twente. 'Ik denk dat ik hier bij FC Twente door kan groeien. De club spreekt mij aan, net als het team. Dat is een eenheid en werkt voor elkaar. Dat is belangrijk en past bij mij.'

Technisch directeur Jan Streuer wilde graag een extra middenvelder toevoegen aan de selectie. 'Mathias is een all-round middenvelder met een sterke drive en een goede mentaliteit. Mathias speelt al een aantal jaar in Nederland en spreekt de taal goed. Net als Sem Steijn komt Mathias uit de Eerste Divisie en kan hij bij ons een volgende stap maken. Een talentvolle jongen voor de toekomst, hij krijgt de kans zich bij FC Twente te laten zien.'

PSV nam Kjølø, die jeugdinternational is van Noorwegen, in 2017 over van Vålerenga. De middenvelder speelde bij de Onder-17 en Onder-19 van de Eindhovense club en sloot in het seizoen 2020/21 aan bij Jong PSV. In de Keuken Kampioen Divisie kwam hij tot 75 wedstrijden, waarin hij vijf keer scoorde en acht assists gaf. Kjølø speelde één wedstrijd in de hoofdmacht van PSV, op 8 november 2020 met een korte invalbeurt tegen Willem II (3-0 zege)

Technisch directeur Jan Streuer gaf deze week in een interview met VI al aan dat het middenveld van FC Twente nog versterking kon gebruiken:

FC Twente doet zo opnieuw zaken op de transfermarkt. Bekijk in ons overzicht welke spelers er nog meer komen en gaan in Enschede:

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.