FC Twente boekt aan de hand van Espinosa klinkende zege

FC Twente is terug in de topdrie van de Keuken Kampioen Divisie. Na een klinkende overwinning op Jong FC Utrecht staat de ploeg van trainer Marino Pusic derde met twintig punten.

Jong FC Utrecht
1 - 6
FC Twente
FC Twente

Javier Espinosa was de grote smaakmaker bij FC Twente. De Spaanse middenvelder strooide met fraaie passes, dicteerde het tempo van de wedstrijd en bekroonde zijn ijzersterke optreden met twee doelpunten.

Al in de elfde minuut ging de bal op de stip in De Galgenwaard. De overtreding werd gemaakt door Mohamed Mallahi, maar scheidsrechter Martin Pérez gaf de gele kaart per abuis aan Sylian Mokono. Die fout zou later nog duur blijken. Tom Boere benutte het buitenkansje overigens feilloos.

Drie minuten na de openingstreffer werd het al 0-2. Rafik Zekhnini behield na een fraaie solo het overzicht door Espinosa aan te spelen en de Spanjaard schoof keurig binnen. In de 26ste minuut nam het drama voor Jong FC Utrecht toe toen Mokono na een wilde actie geel ontving en dus met rood van het veld gestuurd werd, omdat hij ten onrechte geel had gekregen bij de penalty.

Tegen tien man liep FC Twente eenvoudig uit naar een nog ruimere overwinning. Zekhnini nam de 0-3 voor zijn rekening en in de tweede helft betekende een van richting veranderd schot van Espinosa zelfs de 0-4. Nick Venema redde vervolgens nog wel de Utrechtse eer, waarna het de beurt was aan invaller Jari Oosterwijk.

De spits tekende in de 69ste minuut met een pegel van afstand voor de 1-5 en maakte op aangeven van Ricardinho ook nog een zesde Tukkerse treffer. Daar hield FC Twente het bij. Zo won de ploeg van Pusic weer eens, na twee wedstrijden op rij zonder zege. Het gat met koploper Go Ahead Eagles is nog maar drie punten.