FC Twente blijft 'kritisch en gedisciplineerd' ondanks fraaie cijfers

Reacties

FC Twente heeft donderdagavond de jaarrekening over het seizoen 2018/19 gepresenteerd. De Tukkers zijn trots op de tekenen van herstel die de club op financieel en sportief gebied vertoont, maar er blijft sprake van terughoudendheid.

FC Twente blijft 'kritisch en gedisciplineerd' ondanks fraaie cijfers
© Pro Shots

FC Twente spreekt op de eigen website van een seizoen vol sportief en financieel herstel. 'Door het doorvoeren van het financiële herstructureringsplan zijn de voorwaarden hiervoor geschapen. Daarnaast is er door het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie en daarmee promotie naar de Eredivisie sprake van sportief herstel', zo valt er te lezen.

De belangrijkste stappen die zijn gemaakt: FC Twente heeft over vorig seizoen een nettowinst van 10,9 miljoen euro geboekt, onder meer dankzij de eerder genoemde herstructurering, afspraken met de gemeente en een flinke financiële handreiking vanuit het Twentse bedrijfsleven. Daarnaast is het negatief eigen vermogen van 5,9 miljoen omgebogen in een positief eigen vermogen van 13,9 miljoen, de schuldenlast is bovendien teruggebracht van 36,3 miljoen naar 19,3 miljoen.

'Er is een grote stap voorwaarts gezet, maar de club blijft kritisch en gedisciplineerd kijken naar de budgetten', schrijft de club. 'FC Twente is trots op het herstel, maar er blijven grote uitdagingen. De club heeft meerdere jaren nodig om weer in financieel opzicht een gezonde voetbalclub te worden. Daarbij is de lijn van het herstructureringsplan cruciaal voor FC Twente en zal de club financieel scherp aan de wind moeten blijven zeilen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.