FC Porto sluit Deadline Day-deals met Chelsea, Liverpool en West Ham

Reacties

FC Porto heeft een behoorlijk drukke Deadline Day achter de rug. De kampioen van Portugal gaat de Champions League in met Malang Sarr, Felipe Anderson én Marko Grujic.

FC Porto sluit Deadline Day-deals met Chelsea, Liverpool en West Ham
© Pro Shots

Porto pakte afgelopen seizoen de nationale dubbel, maar raakte deze zomer een aantal gewaardeerde krachten kwijt. In de slotweken van de transferwindow vertrok Fábio Silva naar Wolverhampton Wanderers, Alex Telles naar Manchester United en Danilo Pereira naar Paris Saint-Germain.

Op Deadline Day in Portugal kon de clubleiding daarom nog behoorlijk aan de bak en met succes. Eerst versterkte de kampioen zich met Malang Sarr. De 21-jarige Fransman werd afgelopen zomer door Chelsea transfervrij overgenomen van OGC Nice en mag in Portugal op huurbasis vlieguren gaan maken.

Daarna volgde Felipe Anderson. De 27-jarige Braziliaan wordt geleend van West Ham United, dat in de zomer van 2018 nog een kleine veertig miljoen voor hem overmaakte aan Lazio. De buitenspeler werd daarmee de duurste aankoop in de geschiedenis van de Premier League-club, al is hij inmiddels alweer ingehaald door Sébastien Haller.

In de blessuretijd van de transferwindow hengelde Porto vervolgens ook nog Grujic binnen. De 24-jarige middenvelder speelde de afgelopen twee seizoenen op huurbasis voor Hertha BSC en wordt nu door Liverpool tijdelijk naar de Primeira Liga gestuurd.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Porto
Meer over FC Porto
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.