FC Porto helpt Juventus opnieuw in zadel met rode kaart

Juventus heeft dinsdagavond eenvoudig de kwartfinale van de Champions League bereikt. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri was opnieuw een maatje te groot voor FC Porto, dat net als in de heenwedstrijd de hele tweede helft met tien man speelde: 1-0.

Juventus leefde met veel vertrouwen toe naar de return in Turijn. De Oude Dame heeft in de Serie A al sinds januari geen wedstrijd meer verloren en de 0-2 zege uit de heenwedstrijd gaf geen enkele reden om wakker te liggen van de tweede ontmoeting met FC Porto.

De formatie van coach Nuno kwam nog wel redelijk uit de startblokken in de hoop op een wonder, maar het was al snel Juventus dat de beste kansen kreeg. Na een hard maar onzuiver schot van Paulo Dybala was het Mario Mandzukic die voor het grootste gevaar zorgde namens Juventus. De Kroatische spits kopte een bal uit een corner net voorlangs.

FC Porto kwam er niet echt aan te pas en werd zelfs uit een vrije trap op gevaarlijke positie niet gevaarlijk. Juventus drong steeds meer aan en kreeg vlak voor rust de gewenste treffer. Een inzet van Gonzalo Higuaín van dichtbij werd door Maxi Pereira uit het doel gehaald, maar de verdediger gebruikte daarbij opzichtig zijn handen. Scheidsrechter Ovidiu Hategan kon niet anders dan rood trekken en Juve een strafschop toekennen. Dybala maakte optimaal gebruik van het buitenkansje door onberispelijk raak te schieten in de rechterhoek.

Soares
Daarmee zoog Juventus het enige zuchtje spanning uit de wedstrijd. FC Porto moest nog drie keer scoren om zich bij de laatste acht te voegen, maar kwam veel te weinig voor het doel van Gianluigi Buffon om daar aanspraak op te maken en speelde bovendien met een man minder.

Desalniettemin kreeg FC Porto direct na rust de ultieme kans om de spanning terug te brengen nadat Tiquinho Soares alleen op Buffon af mocht lopen. De aanvaller, in de competitie uiterst productief met negen treffers in zes wedstrijden, had zijn vizier echter niet op scherp en schoot rakelings voorlangs.

In het resterende deel van de wedstrijd waren de beste kansen voor Juventus. Schoten van Higuaín en Marko Pjaca vlogen naast, maar de thuisploeg kon zich de missers permitteren.