FC Oss en Fortuna brengen Telstar in problemen

De strijd om handhaving in de Jupiler League belooft spannend te worden na de zeges van FC Oss en Fortuna Sittard. Helmond Sport deed goede zaken om de laatste plaats in de play-offs.

FC Oss en Fortuna brengen Telstar in problemen

FC Omniworld-De Graafschap 0-5De Graafschap maakte zijn status van kersverse kampioen pas in de tweede helft waar tegen FC Omniworld. De Doetinchemse formatie kwam kort na rust op gang. Berry Powel opende de score, waarna Yuri Rose (2), Steve de Ridder en Soufian El Hassnaoui nog van zich deden spreken namens De Graafschap.

FC Dordrecht-Helmond Sport 0-1Helmond Sport heeft het bereiken van de play-offs nog in eigen hand. De Brabantse formatie handhaafde zich op de achtste plaats, die recht geeft op een plek in de nacompetitie. De overwinning op FC Dordrecht kwam moeizaam tot stand. Op slag van rust maakte Charlkes Kazlauskas de enige treffer voor Helmond Sport.

Telstar-BV Veendam 1-1Ondanks de onzekerheid over het voortbestaan hield BV Veendam de illusie van promotie naar de Eredivisie overeind. De Groningse formatie verloor wel terrein op concurrent Helmond Sport door tegen het laaggeklasseerde Telstar niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel. Telstar kan elk punt gebruiken in de strijd tegen degradatie, maar de remise bracht allerminst lucht doordat concurrenten Fortuna Sittard en FC Oss overwinningen boekten. Fortuna Sittard-Go Ahead Eagles 2-0Een eigen doelpunt van Joey Suk zette Fortuna Sittard op het spoor van een belangrijke zege in de strijd tegen degradatie. Harrie Gommans maakte in het laatste kwartier een einde aan de Limburgse onzekerheid. Go Ahead Eagles is door de nederlaag nog niet verzekerd van een plaats bij de eerste vijf, terwijl Fortuna zich door de zege een goede dienst bewees.

FC Oss-AGOVV Apeldoorn 1-0AGOVV Apeldoorn verkeek zich op hekkensluiter FC Oss. Tim Peters maakte ruim een half uur voor het einde de beslissende treffer voor de Brabanders, die door de zege op gelijke hoogte kwamen met Telstar.

MVV-RBC Roosendaal 2-1RBC Roosendaal had nog een theoretische kans op het bereiken van de nacompetitie. De ploeg van Rini Coolen kan die hoop vergeten na de 2-1 nederlaag in Maastricht. De spelers van MVV gaven met het succes in de Geusselt een teken van leven in een door financiële problemen getekende periode.

FC Zwolle-FC Volendam 4-2FC Volendam revancheerde zich niet van de wanprestatie tegen FC Eindhoven. De ploeg van trainer Johan Steur ging op het kunstgras van FC Zwolle met 4-2 onderuit en kan in theorie zelfs nog degraderen naar de Topklasse. Met de zege klom FC Zwolle naar de vierde plaats.

SC Cambuur-FC Den Bosch 1-0Waar SC Cambuur de eerste ronde van de play-offs ontloopt, was het voor FC Den Bosch zaak zekerheid te zich krijgen over de rol in de nacompetitie. Door het Friese doelpunt van Nassir Maachi moet de ploeg van trainer Marc Brys nog aan de bak in het laatste duel.

Excelsior-FC Eindhoven 4-1Excelsior en FC Eindhoven zijn beide al verzekerd van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Beide ploegen konden dan ook vrijuit spelen en het was Excelsior dat zich daarbij het beste profileerde. Na rust liepen de Kralingers weg naar een 4-1 overwinning.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen