Olympique Lyon heeft zondag verzuimd zich weer aan kop van de Ligue 1 te nestelen. Les Gones bleven na een VAR-beslissing uiteindelijk zelfs met lege handen achter.

Olympique Lyonnais
0 - 1
Metz
Metz

Na de successen van PSG en Lille was het de beurt aan Lyon om tot winst te komen om de eerste plaats te heroveren. De ploeg van trainer Rudi Garcia had alle moeite om het stugge FC Metz op de knieën te krijgen.

Een kwartier voor tijd leek dan eindelijk de ban gebroken. Na een schitterend hakje van Memphis haalde Thiago Mendes uit. De bal kwam na het door doelman Alexandre Oukidja gekeerde schot op de lat, waarna Karl Toko Ekambi doeltreffend uithaalde in de rebound.

De feestvreugde over de bevrijdende treffer werd hard verstoord door de VAR, die concludeerde dat invaller Houssem Aouar buitenspel had gestaan en dat daarom de treffer moest worden afgekeurd. Het leidde tot onbegrip bij Lyon.

Het leed was nog niet geleden voor de gastheren, die sinds september niet meer hadden verloren. In de laatste minuut zorgde Aaron Iseka Leya voor een onverwacht einde aan de wedstrijd. Zijn doelpunt hielp FC Metz aan de eerste zege op een Ligue 1-koploper sinds 1998 en Lyon aan een enorme kater.

Lille
Lille
2 - 1
Reims
Reims

Lille bevestigde eerder op de dag op de valreep zijn status van titelkandidaat. De aanstaande Europa League-tegenstander van Ajax ontsnapte tegen Stade Reims aan puntenverlies. Voormalig SC Heerenveen-aanvaller Arber Zeneli had de gastheren met de 0-1 na ruim een half uur gedwongen tot een inhaalrace. Lille slaagde in zijn missie. Na de gelijkmaker van Jonathan Bamba kort na rust besliste Jonathan David in blessuretijd het duel in het voordeel van Les Dogues, die daarmee in punten gelijk kwamen met PSG.