FC Lienden is Vitesse de baas, Heerenveen maakt er zeven

Na Achilles'29, dat dinsdag RKC Waalwijk uitschakelde, heeft ook FC Lienden gestunt tegen een profclub. De ploeg van trainer Hans Kraay jr. (foto) bekert verder ten koste van Vitesse. ADO Den Haag, FC Groningen en SC Heerenveen hadden weinig moeite de volgende ronde te bereiken.

FC Lienden-Vitesse 1-0Vitesse blameerde zich door op bezoek bij FC Lienden tegen bekeruitschakeling aan te lopen. De Arnhemmers hadden geen antwoord op het doelpunt van Erik de Kruyk. De aanvaller van FC Lienden was als invaller binnen de lijnen gekomen en maakte tien minuten voor tijd het verschil met een rake vrije trap.

FC Eindhoven-FC Twente 2-3FC Twente koesterde een 0-3 voorsprong in Eindhoven, maar ging daarna slordig spelen. Nog voor het rustsignaal hadden Tim Nelemans en Serhat Koç de spanning teruggebracht. Eindhoven slaagde er in de tweede helft niet in een derde treffer te forceren en daardoor bekert Twente toch verder dankzij de snelle goals van Robbie Wielaert, Eljero Elia en Blaise N'Kufo.

Telstar-FC Groningen 0-3Groningen liet zich niet verrassen door Telstar. Berry Powel zette de gasten na zestien minuten spelen op voorsprong en de ploeg van trainer Ron Jans besliste de wedstrijd in het eerste kwartier na rust. Petter Andersson tekende voor 0-2, waarna Telstar-verdediger Anthony Correia een handje hielp door in eigen doel te scoren.

Sparta Rotterdam-SC Cambuur-Leeuwarden 2-1De jonkies Kevin Strootman en Joey Godee sleepten Sparta er doorheen tegen Cambuur. Strootman begon in de basis en nam de 1-0 voor zijn rekening met een vrije trap. Godee verscheen na rust aan de aftrap en zorgde er vier minuten later voor dat Sparta met 2-0 leidde. Mark de Vries bracht de spanning nog terug namens Cambuur met een rake kopbal, maar de gelijkmaker bleef uit. Smetje op de zege van Sparta was het vroege uitvallen van doelman Harald Wapenaar.

ADO Den Haag-Fortuna Sittard 4-1Waar hij in de competitie steevast als invaller binnen de lijnen komt bij ADO Den Haag, was Hursut Meric er tijdens het bekerduel met Fortuna Sittard eens van begin af aan bij. De aanvaller bekroonde zijn basisplaats met twee doelpunten: de 1-0 en de 4-0. De Hagenaars bereikten zonder al te veel moeite de volgende ronde. Fabio Caracciolo (foto onder) en Wesley Verhoek waren de andere doelpuntenmakers. Ruud Boymans redde de eer namens de Limburgers.

SC Heerenveen-Haaglandia 7-0Heerenveen kon een plaats in de volgende ronde van het bekertoernooi na ruim een half uur al niet meer ontgaan. De Friezen lieten Haaglandia alle hoeken van het veld zien en lieten na 33 minuten spelen een 5-0 tussenstand noteren. Danijel Pranjic was met drie doelpunten de grote man. Christian Grindheim en Bonaventure Kalou namen de twee andere treffers voor hun rekening. Na rust voerden Tarik Elyounoussi en Goran Popov de score op, terwijl Gerald Sibon nog een strafschop miste.