FC Kopenhagen ontsnapt in Deense topper

FC Kopenhagen heeft ternauwernood een nederlaag tegen aartsrivaal Brøndby IF kunnen voorkomen. De koploper in de Deense Superliga stelde voor eigen publiek (40.254 toeschouwers) in de slotfase een punt veilig: 1-1.

Brøndby, dat de lijstaanvoerder de afgelopen weken tot op vier punten genaderd was, nam in de 77ste minuut de leiding door een doelpunt van Deens international Morten Wieghorst. Pas drie minuten vóór tijd maakte Peter Nielsen vanaf de strafschopstip de gelijkmaker.

FC Kopenhagen bleef door het gelijke spel voor de derde keer op rij zonder zege na de winterstop. Eerder verloor de ploeg van ex-PSV’er Peter Møller van Odense BK (2-0) en speelde het gelijk tegen Aarhus GF (2-2).

Het gepromoveerde Farum BK veroverde verrassend de derde plek door thuis met 2-0 van AB Kopenhagen te winnen. De ploeg won dit seizoen tot dusverre zeven van haar negen thuiswedstrijden.