FC Groningen zet armoedig RKC opzij

RKC Waalwijk was geen partij voor FC Groningen, dat op eigen veld ondanks een weinig overtuigend optreden de punten zonder problemen in eigen huis hield (2-1).

FC Groningen had een overwicht maar kon die niet tot uitdrukking brengen in de score. RKC Waalwijk, dat slechts sporadisch speldenprikken uitdeelde, bleef relatief eenvoudig op de been in Euroborg. Pas op slag van rust brak FC Groningen de ban. Uit een corner van Thomas Enevoldsen kopte Fredrik Stenman raak.

Na ruim een uur verdubbelde FC Groningen de marge. Shkodran Metaj, nota bene gehuurd van Groningen, ging binnen het zestienmetergebied in de fout en moest zijn overtreding op Goran Lovre bekopen met een strafschop. Andreas Granqvist maakte vanaf elf meter geen fout.

Niet veel later was het pleit helemaal beslecht. Charlison Benschop had al geel op zak na protesten tegen de strafschop en incasseerde vijf minuten later zijn tweede waarschuwing na een overtreding op Lovre.

Met een man minder was er nog minder eer te behalen voor hekkensluiter RKC, dat zich gelukkig mocht prijzen dat het bij een 2-0 nederlaag bleef. Opmerkelijk genoeg was het laatste wapenfeit van de Brabanders. Derk Boerrigter pegelde een schitterende vrije trap in de kruising; 2-1.