FC Groningen worstelt inzake Bijl-dossier met regelgeving

Reacties

Het besluit van de FIFA om een buitengewone transferwindow in te stellen voor buitenlandse spelers die actief zijn in Rusland, is op papier een uitkomst. De praktijk blijkt vooralsnog behoorlijk complex, merkt bijvoorbeeld FC Groningen.

FC Groningen worstelt inzake Bijl-dossier met regelgeving
© Pro Shots

De noorderlingen hebben hun oog laten vallen op Glenn Bijl, rechtsback van het Russische Krylia Sovetov. Bijl verruilde FC Emmen afgelopen zomer voor de middenmoter uit Samara. Voor zijn tijd bij FC Emmen speelde Bijl voor FC Groningen, die club onderzoekt nu de mogelijkheden hem terug te halen.

Dat onderzoek verloopt moeizaam, aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus. 'We vinden Glenn een interessante speler, maar de regelgeving is dermate vers dat er nog heel veel vragen openstaan. Het is ons nog niet precies duidelijk wat er mogelijk is en op welke manier zaken moeten worden aangevlogen.'

Belangrijke vraag
Een belangrijke vraag is bijvoorbeeld of FC Groningen zich bij de club Krylia Sovetov moet melden, of dat het rechtstreeks een aanbieding aan Bijl kan doen nu hij – volgens de regels van de FIFA – zijn contract in Rusland tot 30 juni kan laten schorsen. Fledderus: 'Het is een compleet nieuwe situatie en ik begrijp dat er in bepaalde commissies nog zaken moeten worden afgehamerd.'

'Het is voor ons belangrijk om te weten wat de opties en consequenties zijn als we met Glenn in zee zouden gaan, voor een paar maanden of voor een langere periode.' Bijl heeft in Rusland nog een contract tot medio 2024. FC Groningen is al sinds januari op zoek naar een extra rechtsback en testte onlangs Pele van Anholt af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.