FC Groningen weet wel raad met promovendi

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. Het doek over speelronde vier valt met een treffen tussen FC Groningen en VVV-Venlo.

FC Groningen weet wel raad met promovendi
 
Speelronde4
Aftrap16.45 uur
ScheidsrechterAllard Lindhout

• Elf keer eerder duelleerden FC Groningen en VVV-Venlo in het Hoge Noorden op het hoogste niveau. Zes keer trokken de noorderlingen aan het langste eind en drie keer triomfeerde VVV. Tweemaal bleef een winnaar uit.

• VVV-Venlo zette de jaargang in met zeges op Sparta Rotterdam en FC Twente en verloor daarna van Ajax. Nog altijd heeft de promovendus twee punten meer dan FC Groningen.

• FC Groningen is zonder nederlaag in de laatste negentien competitiewedstrijden tegen promovendi. Wel speelden de noorderlingen elf keer gelijk in die serie.

• Ook is FC Groningen bezig aan een sterke thuisreeks. De noorderlingen leden slechts één nederlaag in de laatste veertien duels in het Noordlease Stadion.

• Sergio Padt verrichtte in de eerste drie speelrondes liefst negentien reddingen. Samen met Robert Zwinkels van ADO Den Haag was dat het hoogste aantal in de Eredivisie.

• VVV-Venlo kan voor de derde keer op rij een uitzege boeken in de Eredivisie, al stamt die eerste overwinning wel uit 2013. De laatste keer dat de Limburgers een dergelijke hattrick completeerden was in het seizoen 1960/61.

• Tijdens de eerste drie duels raakten Lennart Thy (VVV-Venlo) en Juninho Bacuna (FC Groningen) samen met Alireza Jahanbakhsh (AZ) vaker het houtwerk dan iedere andere Eredivisie-speler (twee keer).

De laatste vijf edities van FC Groningen-VVV-Venlo:

SeizoenUitslag
2007/081-0
2009/101-0
2010/113-2
2011/122-1
2012/130-0
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.