FC Groningen vijfde na knappe zege in Den Haag

ADO Den Haag moet na een nederlaag in eigen huis tegen FC Groningen (2-4) de vierde plaats definitief uit het hoofd zetten. Voor de Hagenaars rest deelname aan de play-offs om een Europa League-ticket.

Groningen kwam vroeg op voorsprong. Na een goede actie van Leandro Bacuna was het voor Petter Andersson een gemakkelijke opgave 1-0 te maken. ADO zette daarna aan, wat leidde tot de gelijkmaker. Dmitry Bulykin profiteerde van een goede voorzet van Wesley Verhoek en kopte strak de gelijkmaker binnen.

De Trots van het Noorden trok zich weinig aan van het tegendoelpunt. Vier minuten later stond de ploeg opnieuw voor. Fredrik Stenman schoot van dichtbij raak.

Op slag van rust kreeg ADO, na een overtreding van Jeroen Veldmate, een strafschop toegekend. Bulykin ging achter de bal staan en schoot onberispelijk binnen.

In het tweede bedrijf was Groningen de sterkere ploeg. Andersson en Tom Hiariej, vijf minuten voor tijd, deden de Hagenaren de das om. Door de overwinning van Groningen en een nederlaag van Roda JC op bezoek bij NEC, zakt ADO naar de zevende positie van de Eredivisie. Groningen klimt naar plaats vijf. Foto: VI Images