FC Groningen verscheurt contract van 'mismatch' Pohl

Reacties

Jannik Pohl is niet langer speler van FC Groningen. De club heeft het contract van de spits, dat nog anderhalf jaar doorliep, ontbonden. Pohl kan hierdoor transfervrij op zoek naar een nieuwe club.

FC Groningen verscheurt contract van 'mismatch' Pohl
© Pro Shots

De 23-jarige Pohl maakte in de zomer van 2018 de overstap van AaB naar FC Groningen en tekende destijds een driejarig contract. Het werd echter geen gelukkig huwelijk. Pohl speelde slechts acht wedstrijden voor Groningen en scoorde maar één keer. In de eerste seizoenshelft verhuurde Groningen de Deen al aan AC Horsens in zijn vaderland.

Pohl keerde na deze verhuurperiode terug in Groningen, maar hoefde niet op een nieuwe kans te rekenen. In onderling overleg is nu besloten om vroegtijdig uit elkaar te gaan. 'Soms is er sprake van een mismatch tussen club en speler', zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de website van Groningen.

'Voor zowel FC Groningen als Jannik is zijn verblijf bij ons niet geworden wat we er van hadden verwacht', vervolgt Fledderus. 'Dan moet je tot een oplossing zien te komen en die hebben wij op deze manier gevonden. Wij danken Jannik voor zijn bijdrage aan de club en wensen hem heel veel succes in het verdere verloop van zijn carrière.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.