FC Groningen-trainer Buijs valt uit bij rentree in Derde Klasse: 'Een soort Robben-effect'

Reacties

FC Groningen-trainer Danny Buijs is een absolute liefhebber, zo blijkt. De 38-jarige oefenmeester maakte zaterdagmiddag zijn rentree bij het plaatselijke VV Alblasserdam in de Derde Klasse, maar een doorslaand succes werd dat niet.

FC Groningen-trainer Buijs valt uit bij rentree in Derde Klasse: 'Een soort Robben-effect'
© Pro Shots

Buijs begon als kleine jongen met voetballen bij VV Alblasserdam, de club uit het dorp waar hij opgroeide, waarna hij via de jeugd van Feyenoord bij Excelsior terechtkwam. Later speelde hij ook nog voor FC Groningen, Feyenoord, ADO Den Haag, Kilmarnock (Schotland), Sparta Rotterdam en bij topamateurclub Kozakken Boys, waar hij later ook zijn trainersloopbaan begon. Inmiddels is hij trainer van een andere club waarvoor hij speelde, FC Groningen.

Desondanks heeft Buijs nog altijd ruimte in zijn agenda om af en toe zelf tegen een balletje trappen, zeker in de interlandperiode. Zo zat hij zaterdagmiddag weer eens bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal van VV Alblasserdam, voor het thuisduel met VV Ameide. Dat duel eindigde uiteindelijk in 1-1, waardoor de club na drie duels in de Derde Klasse op twee punten staat, maar na afloop ging het toch vooral over de invalbeurt van Buijs.

Spelvreugde
'Helaas bleef zijn terugkeer tot een kwartiertje beperkt', zo vertelt Alblasserdam-trainer Dennis Schoonewil (tevens een goede vriend van Buijs) tegenover de website Regio-Voetbal.nl. Schoonewil zag hoe Buijs enzelfde soort terugkeer beleefde als de bekendste speler van het door Buijs getrainde FC Groningen. 'Nadat hij tot twee keer toe een tegenstander had uitgekapt, raakte hij geblesseerd. Een soort Arjen Robben-effect, zullen we maar zeggen, haha. Hoe dan ook: de jongens en ik vonden het geweldig dat hij bij ons was vandaag.'

Robben keerde deze zomer terug bij zijn jeugdliefde FC Groningen en werkte keihard om fit te worden, maar moest in de eerste competitiewedstrijd (thuis tegen PSV) al snel de strijd staken. Datzelfde overkwam zijn trainer zaterdag dus, weliswaar op een veel lager niveau. 'Mooi om te zien was dat de spelvreugde er van afspatte bij Danny', had Schoonewil in dat kwartiertje evenwel gezien.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.