FC Groningen toont ambitie met jacht op Schotse sensatie Van Veen

Reacties

FC Groningen zint op een stunt op de transfermarkt. De Eredivisie-degradant maakt namelijk werk van Motherwell-sensatie Kevin van Veen.

FC Groningen toont ambitie met jacht op Schotse sensatie Van Veen
© Pro Shots

Van Veen (31) heeft in dienst van de club uit het Schotse Premiership het beste seizoen uit zijn loopbaan doorgemaakt, met een totaal van 25 doelpunten. De laatste elf duels was Van Veen telkens trefzeker, wat hem een Schots record opleverde én serieuze belangstelling van FC Groningen.

De noorderlingen maken zich momenteel zeer sterk voor de komst Van Veen, die in Schotland nog voor één jaar vast ligt, maar open staat voor een transfer naar de Euroborg. In Nederland speelde Van Veen eerder voor Helmond Sport, TOP Oss en SC Cambuur. Sinds zijn vertrek uit Leeuwarden in 2016 kwam hij uit voor Scunthorpe United en Northampton Town; sinds 2021 speelt hij voor Motherwell.

Groningen wil zijn verblijf in de Keuken Kampioen Divisie absoluut tot één seizoen beperken en is daartoe bereid in de buidel te tasten. Naast de serieuze interesse voor Van Veen heeft de club ook oud-speler Leandro Bacuna op de radar. Mede doordat de club op dit moment nog veel middenvelders onder contract staat, is deze belangstelling op dit moment echter (nog) niet concreet. Bacuna heeft een aflopend contract bij Watford en verliet FC Groningen in 2013 voor Aston Villa, waarna hij ook Cardiff City en Reading nog diende. Onlangs kwam FC Groningen al rond met de afgelopen seizoen gehuurde doelman Michael Verrips. De andere huurlingen die de club de afgelopen maanden onder contract had – Mats Bech, Matej Chalus en Oliver Antman – worden daarentegen niet ingelijfd.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.