FC Groningen, Sparta en FC Utrecht blijven overeind in mini-Beneliga

Of het ooit van een BeNeLiga komt valt nog te bezien, maar zaterdagmiddag gaven FC Groningen, Sparta Rotterdam en FC Utrecht alvast een klein voorproefje. De drie Eredivisie-clubs oefenden allemaal tegen een Belgische tegenstander en bleven stuk voor stuk overeind, al zat er meer in.

FC Utrecht - Anderlecht 1-1

Utrecht was zaterdagmiddag de club die aftrap verzorgde van de mini-BeNeLiga. De Domstedelingen oefenden in Alkmaar tegen Anderlecht en mochten het zichzelf aanrekenen dat ze niet wonnen van de ploeg van Vincent Kompany. Adrián Dalmau opende vlak voor rust de score op aangeven van Remco Balk en er waren meer mogelijkheden om Bart Verbruggen te passeren, maar tien minuten voor tijd moest Eric Oelschägel de gelijkmaker van Lucas Stassin incasseren.

AA Gent - Sparta Rotterdam 3-3

Ook Sparta gaf tegen AA Gent een voorsprong uit handen. Halverwege stonden de Rotterdammers nog met 2-1 achter. Na goals van Tarik Tissoudali (penalty) en Bruno Godeau zorgde Lennart Thy vanaf elf meter weer voor aansluiting. Na rust trok Emmanuel Emegha de stand na een mooie actie gelijk en tien minuten voor tijd zette invaller Jeremy Udenhout de ploeg van Henk Fraser zelfs op voorsprong. Twee minuten later bepaalde Vadid Odjidja-Ofoe de eindstand echter op 3-3 met een fraaie treffer.

RC Genk - FC Groningen 1-1

Ook Groningen slaagde er niet in de voorsprong over te streep te trekken tegen een Belgische opponent. Michael de Leeuw zorgde halverwege de eerste helft met een rake kopbal uit een voorzet van Mo El Hankouri voor de 0-1, maar na rust trok Genk de stand gelijk via Joseph Paintsil. Romano Postema was daarna nog dicht bij de winnende treffer tegen het elftal van John van den Brom, maar raakte de paal. De van Willem II overgekomen Mike Trésor maakte na rust overigens zijn debuut voor Genk.