FC Groningen-serie eindigt in waterballet tegen opkrabbelend Heracles

Voor het eerst sinds 1 november heeft FC Groningen weer eens een competitieduel verloren. In de allerlaatste wedstrijd van 2020 ging de hoogvlieger onderuit tegen Heracles Almelo, dat de weg omhoog juist gevonden lijkt te hebben.

FC Groningen
0 - 1
Heracles Almelo

In een kletsnat Hitachi Capital Mobility Stadion speelden twee ploegen tegen elkaar die afgelopen weekend nog knappe uitzeges boekten. FC Groningen won namelijk met 2-3 bij Sparta Rotterdam, terwijl Heracles op bezoek bij SC Heerenveen met 1-2 won. Je zou verwachten dat trainers Danny Buijs en Frank Wormuth derhalve zouden beschikken over spelers die blaken van het zelfvertrouwen, maar daar bleek voor rust maar bitter weinig van.

Namens de thuisploeg kregen Ahmed El Messaoudi en Mo El Hankouri vroege mogelijkheden, maar zij stuitten op keeper Janis Blaswich. Aan de overkant was Delano Burgzorg kort voor rust dreigend, maar de man die in Heerenveen nog voor de snelle 0-1 zorgde, zag zijn poging via een Gronings been naast gaan. Na rust drong de thuisploeg langzaam maar zeker meer aan, maar op het (door de hevige regenval) zeer lastig bespeelbare veld waren de kansen bijzonder schaars. Er kwam eigenlijk nog maar één grote kans, en die leverde meteen een doelpunt op. Voor de bezoekers, welteverstaan.

In de 78ste minuut stuurde Rai Vloet de nét ingevallen spits Adrian Szöke weg met een fraaie steekpass, de Hongaar wipte de bal met buitenkantje rechts vervolgens kunstig voorbij Sergio Padt (zie hoofdfoto). Bij 0-1 bleef het ook, en dus lijken de Almeloërs zich een beetje op te richten. Na de 4-1 zege op FC Utrecht van 1 november werd er verloren van VVV-Venlo (3-2), Ajax (5-0), AZ (1-2) en Fortuna Sittard (1-2), tussendoor pakte Heracles een punt (0-0) bij Feyenoord. Na de zege in Heerenveen heeft de ploeg van Wormuth nu dus wederom gewonnen.

Voor FC Groningen komt er juist een einde aan een serie van duels zonder nederlaag. De noorderlingen verloren op 8 november met 2-0 van Feyenoord, maar speelden vervolgens gelijk tegen Vitesse (1-1) en wonnen van Willem II (1-0), AZ (1-2), RKC Waalwijk (2-0) en afgelopen weekend dus Sparta. De verliespartij van woensdag was daarmee de eerste nulpunter in vijf duels, een teleurstellend einde van een verder fraai 2020 voor Buijs en zijn mannen.