Doelpunt Heracles onterecht goedgekeurd: 'De VAR had moeten ingrijpen'

Reacties

Heracles Almelo heeft op bezoek bij SC Heerenveen een einde gemaakt aan een belabberde serie in uitduels. Voor het eerst in zeventien duels werd weer eens gewonnen, waardoor de Friezen stiekem al zes keer op rij niet gewonnen hebben in de Eredivisie. Wel bleek na afloop dat de openingstreffer van Heracles niet had mogen worden goedgekeurd. 

Doelpunt Heracles onterecht goedgekeurd: 'De VAR had moeten ingrijpen'
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
1 - 2
Heracles Almelo
Heracles Almelo

Bij de aftrap in het Abe Lenstra Stadion stonden twee ploegen tegenover elkaar die niet overliepen van het zelfvertrouwen. Beide teams hadden immers al vijf Eredivisie-duels op rij niet gewonnen. Verschil was wel dat Heracles in die serie vier keer verloor en Heerenveen de laatste vier optredens gelijkspeelde.

Al in de zesde minuut zette Heracles een eerste stap richting een zo felbegeerde zege op vreemde bodem. Delano Burgzorg goochelde zich met het nodige geluk langs wat verdedigers en prikte de bal met zijn buitenkant onder Heerenveen-goalie Erwin Mulder door: 0-1. Heerenveen werd voor rust nog gevaarlijk via Henk Veerman, de dit seizoen zo sterk spelende spits schoot de bal tegen de binnenkant van de paal.

Na rust sloeg Heracles opnieuw snel toe. Uit een corner van Silvester van der Water kopte Mats Knoester (foto boven) de 0-2 op het scorebord. Door de aansluitingstreffer van Joey Veerman, een droge knal van afstand, werd het in de slotfase nog wel spannend. Heerenveen drong aan, maar kreeg het ondanks enkele kansen niet meer voor elkaar een nederlaag te voorkomen. Het slotoffensief was helemaal ten einde toen verdediger Pawel Bochniewicz met rood moest inrukken na het neerhalen van de doorgebroken Adrian Szöke. 

Het bleef bij 1-2. De Friezen zijn ondanks de nederlaag nog achtste. Heracles, dat een evenaring van de op één na slechtste serie ooit in uitduels voorkwam, staat vier plekken lager.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na afloop gaf scheidsrechter Martin Pérez bij FOX Sports toe dat de 0-1 van Heracles eigenlijk niet had mogen tellen. Burgzorg maakte hands, maar dat was voor Pérez niet te zien. 'Tijdens de wedstrijd keek ik in de rug van de spelers. Ik keurde het doelpunt goed, omdat ik geen hands constateerde. En de VAR gaf aan dat hij het niet duidelijk kon zien. Maar als ik de beelden terugzie, dan zie ik een handsbal in de aanvalsfase waaruit een directe scoringskans werd gecreëerd en denk ik dat er had moeten worden ingegrepen.'

SC Heerenveen Nederland

Heracles Almelo Nederland

Heracles Almelo Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
8
Sparta Rotterdam
34
13
8
13
49-48
+1
47
9
Heracles Almelo
34
12
8
14
42-53
-11
44
10
FC Twente
34
10
11
13
48-50
-2
41
11
Fortuna Sittard
34
12
5
17
50-58
-8
41
12
sc Heerenveen
34
9
12
13
43-49
-6
39
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.