FC Groningen plukt Te Wierik weg uit Almelo

Reacties

FC Groningen heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Mike te Wierik. De 24-jarige verdediger komt dan transfervrij over van Heracles Almelo.

FC Groningen plukt Te Wierik weg uit Almelo

Te Wierik, die 140 competitieduels voor Heracles achter zijn naam heeft, is een driejarig contract overeengekomen met de noorderlingen. Hij moet nog wel medisch gekeurd worden door Groningen, dat zal volgende week plaatsvinden.

'Mike is een Nederlandse jongen met zo’n 150 Eredivisie-duels in de benen. Een ervaren speler dus. Hij is bovendien op twee posities inzetbaar: rechts centraal in de verdediging en als rechtervleugelverdediger. Mike is een betrouwbare verdediger en het is niet voor het eerst dat zijn naam bij ons is gevallen als mogelijke versterking', aldus manager technische zaken Peter Jeltema over de zomeraanwinst.

'Nu zijn contract bij Heracles na dit seizoen afloopt – en Mike dus transfervrij is – was dit voor ons het ideale moment om met hem in gesprek te gaan. Wij zijn blij dat we hem hebben weten te overtuigen voor FC Groningen te kiezen', vervolgt Jeltema. Te Wierik is zelf verguld met de overgang: 'Ik vond dit een goed moment om Almelo te verlaten en me als mens en als voetballer in een andere omgeving verder te gaan ontwikkelen. Ik ben er trots op dat FC Groningen belangstelling voor mij toonde. Dat geeft me een goed gevoel.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.