FC Groningen mist scherpte en laat twee punten liggen in Kerkrade

FC Groningen is er voor de zevende keer op rij niet in geslaagd om een wedstrijd te winnen in de Keuken Kampioen Divisie. De Groningers waren de betere ploeg in Kerkrade, maar moesten genoegen nemen met een gelijkspel. Roda JC ziet concurrent Willem II zo koploper blijven.

Roda JC Kerkrade
0 - 0
FC Groningen

Kevin van Veen begon opnieuw op de bank in Kerkrade, maar zonder de spits begon FC Groningen sterk aan het duel. De bezoekers waren in de eerste twintig minuten gevaarlijk via Marvin Peersman en Johan Hove, maar de eerste grote kans kwam pas later toen Joey Pelupessy de bal tegen de lat knalde.

Vier minuten later was FC Groningen opnieuw dicht bij een treffer toen de negentienjarige Jorg Schreuders ook de lat raakte. De groenwitten waren de betere ploeg in Limburg, maar hadden het geluk niet aan hun zijde, want vijf minuten voor rust raakte Schreuders voor de tweede keer in korte tijd het aluminium.

FC Groningen had recht op de openingstreffer en vervolgde in de tweede helft onverstoord zijn jacht op de voorsprong. Postema miste een aantal keer net de scherpte voor het doel en Pelupessy schoot in kansrijke positie over. Ook Roda JC kwam in de tweede helft een aantal keer gevaarlijk opzetten, maar zag onder meer een poging achter het standbeen van invaller Marvin Pourié mislukken.

In de slotfase werd de wedstrijd langzaam wat opener, maar beide ploegen wisten niet goed met die ruimtes om te gaan. FC Groningen leek er even in extremis nog met de volle buit vandoor te gaan, maar een kopbal van Marco Rente ging over. Roda JC ziet door het gelijke spel Willem II de koppositie behouden. De Tilburgers waren afgelopen vrijdag met 2-1 te sterk voor Jong FC Utrecht.