Halilovic redt Fortuna in Nijkerk, opluchting bij FC Groningen

Reacties

FC Groningen is woensdagavond in het toernooi om de KNVB-beker met de schrik vrijgekomen. Op bezoek bij Rijnsburgse Boys werd na een late treffer gewonnen. Ook Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard plaatsten zich voor de volgende ronde.

Halilovic redt Fortuna in Nijkerk, opluchting bij FC Groningen
Rijnsburgse Boys
Rijnsburgse Boys
0 - 1
FC Groningen
FC Groningen

Zonder de zieke hoofdtrainer Dick Lukkien moest het in crisis verkerende FC Groningen een nieuwe dreun zien af te weren. Dat moest dan op bezoek bij Rijnsburgse Boys gebeuren. Plaatsvervangend oefenmeester Marcel Groninger had net als Lukkien geen plaats in zijn opstelling voor spits Kevin van Veen. Dat bleek niet per se de oplossing, want ook zonder de centrumaanvaller lukte het niet op de amateurs snel over de knie te krijgen.

Met Van Veen een half uur voor tijd binnen de lijnen, probeerde FC Groningen een blamage te voorkomen. Dat lukte, want twintig minuten voor tijd werd de opening alsnog geforceerd. Niet de veel besproken Van Veen, maar Marvin Peersman was het goudhaantje. Daardoor plaatst FC Groningen zich voor de volgende ronde.

IJsselmeervogels
IJsselmeervogels
0 - 2
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Sparta Rotterdam gaat ook de koker in. De nummer zes van de Eredivisie bleef overeind op bezoek bij IJsselmeervogels. De amateurs hielden lang stand, maar gingen tóch met een achterstand de rust in. Doelman Jaimy Schaap verkeek zich op een afstandsschot van Camiel Neghli. Daardoor viel de druk van de Rotterdamse schouders.

Trainer Jeroen Rijsdijk zag Sparta in de tweede helft echter niet alle schroom van zich afgooien. Moeizaam bleef de marge beperkt tot één doelpunt. Daardoor bleef de spanning er ook in. IJsselmeervogels probeerde alles te doen om een gelijkmaker te forceren, maar juist toen het slotoffensief ingezet werd, smoorde Sparta dat in de kiem. Een geweldige uithaal van Charles-Andreas Brym zorgde voor de beslissing.

Sparta Nijkerk
Sparta Nijkerk
0 - 1
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Sparta Nijkerk is in de Derde Divisie slechts een middenmoter, maar kon zich woensdagavond goed meten met Fortuna Sittard. De ploeg van trainer Danny Buijs speelt drie niveaus hoger, maar had lang nodig om het verzet te breken. Diep in de tweede helft lukte dat alsnog. De Limburgers kregen een strafschop, waarna Alen Halilovic foutloos bleef: 0-1. Hoewel Sparta Nijkerk nog dicht bij een gelijkmaker was, hield Fortuna stand en plaatste het zich voor de volgende ronde.

Overige uitslagen:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.