FC Groningen langer door met talenten uit eigen opleiding

FC Groningen heeft met het oog op de toekomst de talenten Henk Bos (19, foto) en Nick Bakker (19) aan zich weten te binden. De jongelingen kwamen een contract tot medio 2014 overeen, terwijl de Groningse clubleiding bij beiden een eenzijdige optie voor een extra jaar liet opnemen.

FC Groningen langer door met talenten uit eigen opleiding

Bos, een aanvaller, kwam tot op heden tot vier optredens voor de hoofdmacht. Het merendeel van zijn wedstrijden speelde hij in de beloftenploeg.

Bakker, een verdediger, moest het vooralsnog met één duel doen in het team van Pieter Huistra. In het met 3-0 gewonnen thuisduel met PSV viel hij een minuutje in.

Manager technische zaken Henk Veldmate is blij met het akkoord. 'Prachtig natuurlijk dat deze beide jongens onze gehele jeugdopleiding hebben doorlopen en nu een eerste profcontract kunnen tekenen bij FC Groningen.'

'Het is een pluim aan het adres van onze jeugdopleiding en uiteraard aan de spelers zelf. Bos en Bakker hebben een belangrijke vervolgstap gezet en wij denken dat zij zich nog verder kunnen ontwikkelen, vandaar dat wij ze aan ons hebben willen binden.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's