FC Groningen laat tegen NAC dure punten liggen

FC Groningen heeft na zes overwinningen op rij weer eens punten laten liggen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Dick Lukkien remiseerde in eigen huis tegen NAC Breda: 1-1.

FC Groningen
1 - 1
NAC Breda
NAC Breda

Groningen heeft de wind in de zeilen en is na een zeer teleurstellende eerste seizoenshelft hard op weg naar directe promotie. Voor NAC lijkt een plek in de play-offs het hoogst haalbare. De prestaties van de ploeg van Jean Paul van Gastel zijn wisselvallig en daarom staat de club uit Breda op de zevende plaats, met een achterstand van vier punten op nummer zes De Graafschap.

Het begin was voor NAC, dat via Cuco Martina een grote kans op 0-1 kreeg. Daarna viel het stil, ook bij FC Groningen, dat voor het eerst sinds 4 maart voor rust geen doelpunt wist te maken. De 0-0 tussenstand in de rust was dan ook terecht. Vanwege een overtreding van Marvin Peersman kreeg NAC al vroeg in de tweede helft een strafschop. Dominik Janosek stuitte op doelman Hidde Jurjus, maar in de rebound was Manel Royo wel trefzeker.

Door de achterstand en het gebrek aan kansen moest Lukkien iets anders gaan doen. Hij kon juichen toen na een uur spelen Johan Hove alsnog de 1-1 voor Groningen wist te maken. Die viel nadat Marco Rente de bal hard voor wist te geven. Lukkien bracht nog wat aanvallers in het veld, maar in het resterende half uur wist Groningen niet meer te scoren.

Hoewel Groningen zich terug wist te knokken van een achterstand, zal de remise aanvoelen als een teleurstelling. Roda JC kan bij winst op VVV-Venlo uitlopen tot drie punten.