FC Groningen laat kans op de koppositie liggen

FC Groningen heeft op bezoek bij Excelsior verzuimd aan kop van de Eredivisie te komen. De ploeg van trainer Pieter Huistra gaf de winst kort voor tijd weg (2-2).

De bezoekers begonnen prima aan het duel op Woudestein en kwamen na een goede vijf minuten al op voorsprong. Dusan Tadic zorgde met een geplaatst schot voor zijn eerste doelpunt in de Eredivisie en de voorsprong.

Na een halfuur kwam FC Groningen zelfs op 0-2, al had het daar wel de hulp van doelman Cees Paauwe voor nodig. De sluitpost duwde een inzet van de opgestoomde Fredrik Stenman op schlemielige wijze in zijn eigen doel.

Excelsior kwam meteen na rust terug door een strafschop van Ryan Koolwijk, nadat Groninger Oluwafemi Ajilore Rotterdammer Roland Bergkamp ietwat onbesuisd in de rug had gelopen.

Het was een opsteker voor de ploeg van trainer Alex Pastoor. De thuisploeg leek zelfs een kwartier na rust gelijk te komen toen Leen van Steensel de bal na een vrije trap binnenkopte, maar arbiter Bas Nijhuis keurde de treffer af omdat Roland Bergkamp doelman Luciano hinderde.

Lange tijd leek het 1-2 te blijven, maar Excelsior-verdediger Daan Bovenberg tekende voor zijn vijfde seizoenstreffer en strafte de Groningse nonchalance af: 2-2.

Voor FC Groningen was de late tegentreffer extra zuur, aangezien de ploeg zich bij winst in ieder geval een dag lang koploper in de Eredivisie had mogen noemen. Nu blijft de club 'slechts' op plaats drie staan, met 37 punten uit negentien duels. Excelsior blijft zestiende, met zestien punten. Foto: VI Images