FC Groningen komt met speciaal bekershirt voor slachtoffers aardbevingen

Reacties

FC Groningen speelt in het bekerduel met FC Dordrecht woensdagavond in een speciaal ontworpen shirt. Dat doet de club om aandacht te geven aan de slachtoffers en gedupeerden van de aardbevingen in de regio. Daarmee wil de Trots van het Noorden aandacht vragen voor de problematiek omtrent de aardbevingen.

FC Groningen komt met speciaal bekershirt voor slachtoffers aardbevingen
© FC Groningen
FC Dordrecht
FC Dordrecht
0 - 3
FC Groningen
FC Groningen

'FC Groningen voelt zich al jaren betrokken bij de slachtoffers van de aardbevingen in het achterland van de club', schrijft de club via de officiële kanalen. Het vroeg met een aanvoerdersband al sinds vorig jaar aandacht voor de problemen met betrekking tot de aardbevingen.

Het gehele bekerseizoen zal FC Groningen de shirts dragen. In het shirt is een seismologisch teken te zien, dat ook op de aanvoerdersband te zien is. 'Er is gekozen voor een zwart shirt, wat refereert aan het scenario waarmee veel slachtoffers en gedupeerden van de aardbevingen te maken hebben en/of mogelijk nog krijgen te maken', legt de club ook uit.

FC Groningen komt sinds 2017 in actie voor slachtoffers van de aardbevingen. In het duel met FC Dordrecht is het nu nog duidelijker zichtbaar dankzij de shirts.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.