FC Groningen hoopt op IJslander Arsenal

FC Groningen lijkt vanaf de winterstop op twee nieuwe spelers te rekenen: Luis Pontes Ribeiro en Olafur Ingi Skulason.

FC Groningen hoopt op IJslander Arsenal

De komst van Ribeiro was al eerder aangekondigd. Het wachten was op het Portugese paspoort van de Braziliaan. De 21-jarige linksbenige middenvelder heeft dat document nu eindelijk in zijn bezit, zodat de club de komende weken alle formaliteiten kan gaan afronden.

'Het is niet realistisch om hem vrijdag al te verwachten in de wedstrijd tegen SC Heerenveen. Hij heeft maanden niet gespeeld', licht technisch manager Henk Veldmate toe in de nieuwe Voetbal International.

Komende week reist Veldmate met algemeen directeur Hans Nijland naar Londen, waar zij met Arsenal tot een akkoord hopen te komen over een transfer van Olafur Ingi Skulason. De IJslandse international komt bij The Gunners voornamelijk in actie bij de reserves, waar hij vorig jaar indruk maakte als centrale middenvelder.

Skulason belandde in 2001 bij Arsenal. De 21-jarige begon er zijn loopbaan als rechtsback en maakte zijn debuut voor de hoofdmacht in december 2003, tijdens een League Cupduel met Wolverhampton Wanderers. Maar zowel in het Premiership als in de Champions League speelde hij nog geen minuut.

In IJsland kwam hij uit voor Fylkir AC, dat hem in het seizoen 2002/03 nog huurde van de Londense club.

Bekijk hier al onze video's