FC Groningen heeft dit jaar innige relatie met gelijkspel

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. NAC Breda duelleert zaterdagavond in eigen huis met FC Groningen.

FC Groningen heeft dit jaar innige relatie met gelijkspel
 
Speelronde5
Aftrap19.45 uur
ScheidsrechterDanny Makkelie

• Na vier speelrondes heeft FC Groningen alweer zijn vertrouwde positie (op basis van de voorbije seizoenen) in de middenmoot ingenomen. NAC Breda veroverde tot nu toe slechts één punt en staat daardoor logischerwijs in de gevarenzone.

• NAC Breda zette zeven van de 27 eerdere Eredivisie-thuisduels met FC Groningen in winst om. Het treffen eindigde elf keer in een gelijkspel en negen keer trokken de noorderlingen aan het langste eind.

• De keepers die NAC Breda inzette, Andries Noppert en Mark Birighitti, kregen dit Eredivisie-seizoen net zoveel tegentreffers als dat ze reddingen verrichtten: twaalf.

NAC onderuit op bezoek bij AZ.

• FC Groningen kreeg tijdens de eerste vier speelrondes 34 schoten op doel tegen, meer dan elke andere club in de Eredivisie.

• NAC Breda incasseerde in zijn laatste vijf thuiswedstrijden in de Eredivisie telkens minimaal twee goals. De Brabanders zetten maar twee keer een lange reeks neer.

FC Groningen geeft zege uit handen tegen VVV-Venlo.

• Voor Thomas Enevoldsen heeft dit duel een bijzonder tintje. Uitgerekend tegen een van zijn oude clubs kan de NAC Breda-aanwinst zijn comeback vieren in de Eredivisie.

• Sinds de jaarwisseling noteerde FC Groningen al tien gelijke spelen. Dat zijn er minimaal drie meer dan de andere Eredivisie-clubs.

De laatste vijf edities van NAC Breda-FC Groningen:

SeizoenUitslag
2010/110-1
2011/122-2
2012/130-1
2013/142-2
2014/154-5
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.