FC Groningen doet zichzelf tekort tegen bijzonder effectief NEC

NEC heeft zich ten koste van FC Groningen geplaatst voor de kwartfinale van het TOTO KNVB-bekertoernooi. De zege van de Nijmegenaren was tegen de verhoudingen in, maar Groningen ging zeker in de eerste helft simpelweg veel te slordig om met de kansen die het kreeg.

FC Groningen
1 - 2
N.E.C.
N.E.C.

De bekeruitschakeling betekent een volgende tegenvaller voor Groningen, dat zijn laatste drie competitiewedstrijden verloor en na dit seizoen afscheid neemt van Danny Buijs. De hoofdtrainer wil met iets tastbaars afsluiten, maar kan het winnen van de beker na een frustrerende avond vergeten.

Een fraaie goal van Calvin Verdonk bracht de bezoekers in de tiende minuut op voorsprong. De NEC-back werd met een uitstekende voorzet gevonden door Javier Vet en scoorde met een beheerste volley (zie video hieronder). FC Groningen moest in de achtervolging en kreeg kansen via onder meer Paulos Abraham, Laros Duarte en Bjorn Meijer. Zij slaagden er echter niet in om te scoren.

Vlak voor rust vond Groningen dan toch de gelijkmaker waar het recht op had. Michael de Leeuw herstelde op aangeven van Abraham het evenwicht in de score. Vlak na rust miste De Leeuw hierna een grote kans om Groningen op voorsprong te zetten en dat bleek een dure misser, want niet lang hierna schoot Mikkel Duelund namens NEC de 1-2 binnen. Twee schoten op doel leverden de gasten twee goals op.

Groningen moest opnieuw beginnen en kreeg ook nu weer zijn mogelijkheden. Het vizier stond echter niet op scherp en NEC wist zijn voorsprong deze keer te behouden. Daardoor gaan de Nijmegenaren naar de laatste acht en kan Groningen zich volledig op de Eredivisie gaan richten. Komende zaterdag wacht voor de ploeg van Buijs de uitwedstrijd bij Vitesse.