FC Emmen strikt Lukkien als trainer voor volgend seizoen

Reacties

Dick Lukkien wordt de nieuwe trainer van FC Emmen na dit seizoen. De huidige assistent van Erwin van de Looi bij FC Groningen is een tweejarig contract overeengekomen met de Jupiler League-club.

FC Emmen strikt Lukkien als trainer voor volgend seizoen

Lukkien sprak eerder dit jaar al met FC Emmen om per direct aan de slag te gaan als coach van de club, die trainer Marcel Keizer tussentijds naar SC Cambuur zag vertrekken. FC Groningen liet Lukkien echter niet gaan. Inmiddels zijn Emmen en Lukkien rond over een dienstverband voor twee seizoenen met ingang van het volgende seizoen.

'Het is uiteindelijk nog heel snel gegaan', reageert Lukkien tegenover Voetbal International. 'Zondag werd het echt concreet en binnen een dag was het rond. Ik heb een aantal jaren als assistent bij Veendam en Groningen gewerkt en veel trainers meegemaakt. Steeds meer bekroop mij het gevoel dat ik het zelf wilde gaan doen. Natuurlijk was het mijn ambitie om Erwin bij FC Groningen op te volgen. Dat dit niet is gelukt, is een teleurstelling.'

'Maar ik ben ook nuchter, ik had al vrij snel door dat ik niet echt in de wedstrijd zat en vanaf dat moment heb ik doorgeschakeld. Ik heb respect voor hun keuzes en het leven gaat door. Bij Emmen kom ik bij een mooie club. Daar staat al wel iets goeds. Ze doen volop mee om de play-offs. De fundamenten liggen er om er iets moois op te bouwen', besluit Lukkien.

Korte
Omdat een profclub in Nederland verplicht twee personen met het hoogste trainersdiploma in de staf moet hebben, heeft FC Emmen Jan Korte gestrikt als nieuwe assistent-trainer. Hij gaat tot het eind van dit seizoen de staf vormen met Gert Heerkes en René Grummel, die zijn papieren niet heeft. Korte werkte als trainer in het betaald voetbal eerder bij het inmiddels failliete BV Veendam, waar hij ook als speler jarenlang actief was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.