FC Dordrecht presenteert bijzonder tenue op 1 april

Reacties

Het is deze maandag niet alleen tweede paasdag, maar ook 1 april. Dat betekent dat enkele bedrijven en ook voetbalclubs proberen uit te pakken met een grap, waar ongetwijfeld lange brainstormsessies aan vooraf zijn gegaan.

FC Dordrecht presenteert bijzonder tenue op 1 april
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Zo ook FC Dordrecht, dat maandag het zogeheten 'FC Dordrecht Frikandel Tenue' presenteerde. Speciaal bedoeld voor de play-offs, waarvoor de club zich nog niet eens officieel heeft gekwalificeerd, al is het wel goed op weg.

'Voor dit tenue gaan wij terug naar 1954, toen slager Gerrit de Vries, die bekend stond om zijn gehaktballen omwille een wetswijziging zijn gehaktballen moest veranderen. Het recept moest en zou hetzelfde blijven', schrijft FC Dordrecht.

'Uiteindelijk kwam De Vries met een geniale oplossing. De vorm van de snack veranderen. Zo ontstond de inmiddels iconische frikandel. Deze uitvinding, diep verankerd in de Dordtse cultuur, viert in 2024 haar zeventigjarige bestaan. Een mijlpaal die FC Dordrecht niet ongemerkt voorbij laat gaan.'

Nog ruim twaalf uur te gaan, voordat 1 april voorbij is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.