FC Dordrecht is niet te stoppen, weergaloze goals van ADO Den Haag

FC Dordrecht heeft een tik uitgedeeld aan De Graafschap. De ploeg van Michele Santoni verstevigde vrijdagavond zijn vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie, door in eigen huis de concurrent uit Doetinchem te kloppen. ADO Den Haag maakte tegen SC Cambuur dankzij twee geweldige goals een einde aan een slechte reeks.

FC Dordrecht
2 - 1
De Graafschap

Op een avond waarop Willem II, Roda JC Kerkrade en FC Groningen niet in actie kwamen was FC Dordrecht-De Graafschap het affiche waar de meeste aandacht naar uitging. De wedstrijd tussen de twee subtoppers begon spectaculair, met een schitterende openingstreffer van Ilias Sebaoui. Met een gekruld schot in de verre hoek liet hij Thijs Jansen kansloos.

Het antwoord van De Graafschap volgde al snel. Drie minuten na de 1-0 kopte Ralf Seuntjens op aangeven van Mimoun Mahi de gelijkmaker binnen. Daarna was het woord direct weer aan Dordrecht, dat via Dylan Mbayo de paal raakte. Dit alles gebeurde nog binnen het eerste kwartier. Het laatste halfuur van de eerste helft was hierna echter minder aantrekkelijk.

In de tweede helft herstelde Dordrecht zijn voorsprong, via aanvoerder Mathis Suray. De middenvelder bleef koel toen hij negen minuten na rust oog in oog met Jansen kwam te staan. De Graafschap moest opnieuw beginnen, maar slaagde er niet in om opnieuw direct te reageren. Dordrecht hield zijn voorsprong vast en gaf opnieuw een stevig statement af.

SC Cambuur
SC Cambuur
0 - 2
ADO Den Haag

ADO Den Haag won maar één van zijn vorige zeven wedstrijden, waarbij het de laatste twee duels verloor, en snakte dus naar een succesje in Leeuwarden. Het trof een SC Cambuur dat tegenwoordig met vijf verdedigers speelt en in dit systeem twee keer had gewonnen zonder een tegendoelpunt. Maar voor de derde keer op rij de nul houden: dat lukte Cambuur niet.

Henk Veerman maakte in Friesland het verschil. De spits van ADO had in de eerste helft al getoverd met een fenomenale aanname, waarna hij op Yannick van Osch stuitte, en liet de Cambuur-keeper kort na rust kansloos met een spectaculaire halve omhaal. De Volendammer maakte zo zijn twintigste doelpunt van dit seizoen: daarmee is hij samen met Martijn Kaars van Helmond Sport de topscorer van de KKD.

ADO kreeg na het kunststukje van Veerman nog een behoorlijk aantal kansen op meer doelpunten. Die werden echter om zeep geholpen en daardoor bleef Cambuur, dat niet goed genoeg speelde om aanspraak te mogen maken op een punt, in de wedstrijd. Dat duurde tot kort voor tijd: toen maakte invaller Dhoraso Klas met een heerlijk schot van afstand de 0-2. ADO heeft nu drie punten meer dan De Graafschap en staat vijfde.

MVV Maastricht
3 - 0
Helmond Sport

Bij MVV Maastricht ging het in de afgelopen week nauwelijks over voetbal, aangezien het voortbestaan van de club serieus in gevaar is. Vrijdag gaven de spelers van de noodlijdende Limburgers hun supporters in ieder geval een mooi avondje. Tuna Tasci, Dailon Livramento en Mart Remans scoorden voor MVV, dat kans na kans na kans kreeg en dus verdiend won van Helmond Sport. Die ploeg lijkt definitief af te haken in de strijd om de play-offs.

TOP Oss
TOP Oss
2 - 1
FC Eindhoven

TOP Oss toonde veerkracht in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. De bezoekers gingen dankzij een treffer van Ozan Kökcü met een 0-1 voorsprong rusten, maar in de tweede helft draaide TOP de rollen om. Met een fraaie spitsengoal zorgde Abel Stensrud voor de gelijkmaker en daarna kopte Arthur Allemeersch de 2-1 tegen de touwen. TOP boekte zo al zijn derde overwinning in de vierde periode.

Telstar
Telstar
3 - 1
Jong PSV
Jong PSV

Telstar presteert sinds het vertrek van Mike Snoei opvallend goed en draait in de vierde periode ook heel aardig mee. Vrijdag werd Jong PSV opzij gezet, door doelpunten van Mohammed Tahiri, Devon Koswal en Zakaria Eddahchouri. Laatstgenoemde maakte zijn rentree na langdurig blessureleed en vierde dat dus direct met een goal; zijn twaalfde van dit seizoen. Net als TOP Oss heeft Telstar nu drie van de vier wedstrijden in de vierde periode gewonnen.

Wanneer komen de titelkandidaten in actie?