FC Dordrecht gunt afgeserveerde Achahbar kans op eerherstel

Reacties

Anass Achahbar maakt het seizoen af bij FC Dordrecht. De 25-jarige spits trainde al drie weken mee bij De Schapenkoppen, waar hij nu een contract heeft ondertekend. Aan de Krommedijk hoopt hij zijn in het slop geraakte carrière nieuw leven in te blazen.

FC Dordrecht gunt afgeserveerde Achahbar kans op eerherstel

De loopbaan van Achahbar verloopt de laatste jaren bepaald niet voorspoedig. Hij debuteerde in 2011 als toptalent bij Feyenoord, de club waar hij ook zijn jeugdopleiding had doorlopen. Na een jaartje op huurbasis bij Arminia Bielefeld keerde hij terug in De Kuip, waar hij op 22 maart 2015 zijn finest hour beleefde. Toen begon hij in de basis in de topper tegen PSV en scoorde hij tweemaal fraai in de met 2-1 gewonnen wedstrijd.

Uiteindelijk kwam hij bij Feyenoord op een dood spoor terecht, waarna PEC Zwolle hem in de zomer van 2016 een nieuwe kans gunde en hem voor liefst vier jaar vastlegde. Een halfjaar later wilde de club echter alweer van hem af, maar tot een vertrek kwam het toen niet en Achahbar moest het doen met speelminuten in het tweede elftal. Uiteindelijk verhuisde hij in 2017/18 op huurbasis naar NEC, maar ook daar kwam hij maar niet uit de verf.

Hij was nog maar een paar maanden aan de slag in Nijmegen, toen hij werd teruggezet naar de beloften: door een blessure en ziekte was hij niet fit genoeg om mee te trainen. Toen hij eenmaal wél fit was, toonde hij met vijftien competitiegoals zijn waarde, al kwam hij ook een paar keer in het nieuws vanwege disciplinaire problemen. Vorig seizoen ging het echter wederom mis.

Na zes speelrondes stond hij al op zes doelpunten, maar daar kwam in de rest van het seizoen slechts één goal bij. In januari van dit jaar werd Achahbar door toenmalig trainer Jack de Gier direct na de winterstop uit de selectie gezet vanwege een woordenwisseling in de rust van het uitduel met FC Eindhoven. Tussen club en speler zou het niet meer goed komen: hij kwam sinds zijn verbanning niet meer in actie, waarna afgelopen zomer ook zijn broodheer PEC liet weten dat het geen prijs meer stelde op zijn aanwezigheid.

Achahbar had nog een contract voor één jaar, maar werd door PEC afgeserveerd en kon transfervrij op zoek naar een nieuwe club. Dat leidde drie weken geleden tot het bericht dat hij zou gaan meetrainen bij FC Dordrecht, al werd toen benadrukt dat er van een contract waarschijnlijk geen sprake zou zijn. Nu hebben beide partijen zich alsnog aan elkaar verbonden, waarmee een terugkeer op het veld lonkt voor de spits.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.