FC Den Bosch werkt miljoenentekort weg en levert begroting in

Reacties

FC Den Bosch heeft met vertraging een sluitende begroting ingeleverd bij de licentiecommissie van de KNVB. De club uit de Keuken Kampioen Divisie werkt met een begroting van 3,2 miljoen euro. Den Bosch heeft de afgelopen maand een begrotingstekort van liefst 1,6 miljoen weggewerkt.

FC Den Bosch werkt miljoenentekort weg en levert begroting in

De Brabantse club vroeg bij de KNVB uitstel aan voor het inleveren van de begroting vanwege de onduidelijkheid rond de overname van de Georgische investeerder Kakhi Jordania. Die werd uiteindelijk afgekeurd door de voetbalbond. Een juridische strijd tussen Jordania en de club volgde en Den Bosch moest alle zeilen bijzetten om de begroting sluitend te krijgen. 'We zijn opgelucht dat we verder kunnen. Voor ons begint het seizoen nu echt', vertelt voorzitter Jan-Hein Schouten.

Den Bosch wil zich nu weer richten op de sportieve ambities en maakt begin september, na het sluiten van de transfermarkt, de doelstelling voor dit seizoen bekend. 'De mate van aantrekkingskracht die de club heeft op supporters, sponsors en de media wordt in de eerste plaats bepaald door de resultaten van het vlaggenschip. Het is onze wens om de aantrekkelijkheid van FC Den Bosch te behouden en te vergroten en daardoor structureel meerwaarde te realiseren voor alle FC'ers. Een vol stadion is ons doel.'

Naast de begroting diende Den Bosch maandag ook een plan van aanpak in bij de KNVB. De licentiecommissie moet de stukken nog beoordelen. De club geeft aan er alle vertrouwen in te hebben dat de herziene begroting wordt goedgekeurd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.