'FC Den Bosch vergadert over coach Wisman'

Voor Henk Wisman is het de komende dagen afwachten of hij mag aanblijven als coach van FC Den Bosch. Het bestuur van de Bossche club vergadert zaterdag over de positie van de Amsterdamse trainer.

'FC Den Bosch vergadert over coach Wisman'

FC Den Bosch is bezig aan een zeer teleurstellend seizoen. De kampioen van de eerste divisie komt er in de Holland Casino Eredivisie niet aan te pas en neemt met negen punten uit 23 duels de laatste plaats in met een achterstand van vijf punten op nummer zeventien RBC Roosendaal. Het enige positieve was dit seizoen de plaats in de kwartfinale van de Amstel Cup, maar daarin gingen de Bosschenaren afgelopen woensdag roemloos met 3-0 ten onder bij Willem II.

Donderdag sprak technisch directeur Fred van der Hoorn al met Wisman en met de spelers. Volgens Het Brabants Dagblad zouden het pittige gesprekken zijn geweest. Eerder had Van der Hoorn publiekelijk al kritiek geuit op de trainer en de selectie. 'Ik heb vanavond geen cupvoetbal gezien. Ik vraag me af of ze wel aan hetzelfde koord aan het trekken zijn.

Wisman is zich ervan doordrongen dat zijn positie ter discussie staat, ondanks een contract dat loopt tot medio 2006. 'Maar we wisten van tevoren dat het heel moeilijk zou worden. Vooral door de financiële onmogelijkheden van de club.' FC Den Bosch werkt met een budget van 4,3 miljoen euro, veruit de laagste begroting in de eredivisie. 'Ik vond de wedstrijd zelf ook zeer teleurstellend. En ook ik vind dat het snel beter moet.'

Komende zondag moet FC Den Bosch het in Stadion De Vliert opnemen tegen Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's