FC Den Bosch lacht om transfer, familie Ronaldo viert feest

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

FC Den Bosch lacht om transfer, familie Ronaldo viert feest

Tim Hofstede besloot zijn aflopende contract bij FC Den Bosch niet te verlengen in de hoop een stap hogerop te kunnen zetten. In plaats daarvan verkast hij nu naar de Belgische vierdeklasser Zwarte Leeuw, tot hilariteit van FC Den Bosch. Het tweetje dat de Jupiler League-club de wereld instuurde werd overigens al snel weer verwijderd.

• Een ongeluk zit niet alleen in klein hoekje, maar ook in een sproeikop… AZ-middenvelder Ben Rienstra brak deze week zijn middenvoetsbeentje, nadat hij bij een schot op doel met zijn voet eerst de bal en daarna de sproeier raakte. Er zijn dus nog wel wat puntjes van aandacht op het nieuwe trainingscomplex van AZ, want normaal gesproken moet een sproeikop na gedane arbeid weer verdwijnen in de grond. Rienstra mist door zijn blessure de voorbereiding van de Alkmaarders op het nieuwe seizoen. (De Telegraaf)

• Is de Amerikaanse zanger Roy Orbison weer opgestaan uit de dood? Nee, het is een dubbelganger van de Duitse bondscoach Joachim Löw. Zou hij ook van snuffelen houden? (Sport Bild)

Bron: Sport Bild
Bron: Sport Bild

• Voor de familie van Cristiano Ronaldo voelde het bereiken van de EK-finale al of Portugal Europees kampioen was geworden. Zuslief Katia Aveiro plaatste een filmpje op Instagram van de familie, die helemaal uit het dak ging in Lyon na de 2-0 zege op Wales in de halve finale. Ronaldo was zelf met een kopbal (1-0) en assist (2-0) belangrijk voor zijn land.

José Mourinho zei onlangs op een persconferentie dat hij in het verleden 49 jeugdspelers heeft laten debuteren in het profvoetbal, onder wie Arjen Robben, John Obi Mikel en Marko Arnautovic. Maar volgens The Guardian klopt het lijstje van Mourinho niet helemaal. Robben speelde namelijk al eerder bij FC Groningen en PSV, voordat hij de overstap maakte naar Chelsea, en Mikel debuteerde voor zijn komst naar Stamford Bridge in Noorwegen voor Lyn Oslo. Arnautovic kwam voor zijn periode met Mourinho bij Internazionale drie seizoenen uit voor FC Twente.

• Gaat de UEFA nu zichzelf een boete geven voor een supporter die het veld bestormt? Voor de halve finale van woensdagavond tussen Portugal en Wales wilde een ballenjongen graag op de teamfoto van de Portugezen en een selfie met Cristiano Ronaldo. Eerder deze week deelde de Europese voetbalbond nog een boete van vijfduizend euro uit aan de Portugese bond voor een veldbestormer, die in de kwartfinale tegen Polen ongevraagd het veld op kwam.

'Vergeet Frankrijk, ik denk dat Paul Pogba een van de beste middenvelders in de geschiedenis kan worden. Hij heeft de kwaliteit om dat te bereiken. Hij moet zich concentreren op zijn sterke punten. Waar ik van hou, is dat Pogba doet wat zijn team vraagt hem te doen.'
Thierry Henry denkt dat de Franse middenvelder Paul Pogba een van de beste middenvelders ooit kan worden. Volgens de oud-spits van het Franse nationale elftal 'zie je op het veld de intelligentie van Pogba', die het donderdagavond met zijn land opneemt tegen Duitsland in de halve finale van het EK. (Sky Sports)

'Ik zei het met veel emotie'
Mehmet Scholl heeft spijt van zijn woorden op de Duitse televisiezender ARD. Na de gewonnen strafschoppenserie in de kwartfinale tegen Italië verweet de analyticus Urs Siegenthaler - scout van de Duitse bond - dat die zijn werk niet goed had gedaan. Thomas Müller, Mesut Özil en Bastian Schweinsteiger misten namelijk allen een penalty. (Bild)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.