FC Den Bosch: kunstgras weg uit De Vliert en geen angst voor KNVB

Reacties

Met Kakhi Jordania aan het roer is FC Den Bosch de verrassing van de Eerste Divisie. De Bosschenaren zijn derde en worden zelfs getipt als titelkandidaat. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de toekomst. Zo moet deze zomer het kunstgrasveld in De Vliert worden vervangen.

FC Den Bosch: kunstgras weg uit De Vliert en geen angst voor KNVB

Jordania wil een hybride veld laten aanleggen in het stadion, vergelijkbaar met het veld dat nu in Stadion Gelredome ligt. Ook moet er buiten Stadion De Vliert een identieke mat worden neergelegd, waar de selectie op kan trainen. Als alles meezit moet met ingang van het volgende seizoen op de nieuwe ondergrond gespeeld worden.

Een logische voorwaarde lijkt wel dat Jordania dan ook daadwerkelijk eigenaar is van de club. De 23-jarige zoon van voormalig Vitesse-eigenaar Merab nam op papier in juli van dit jaar de club over. Echter moet de licentiecommissie van de KNVB de overname nog altijd goedkeuren. Inmiddels is duidelijk dat deze licentiecommissie aanvullend onderzoek laat uitvoeren door een extern bureau. Aan de Bosschenaren om de nodige documenten te overleggen.

Jordania laat aan VI weten dit geen enkel probleem te vinden. De man die zijn geld verdient in de olietransport kent de verscherpte regelgeving uit de Zeisterbossen. 'Voor iemand die niks te verbergen heeft en gelooft in transparantie, is dat geen enkel probleem', aldus Jordania junior. 'Wel ben ik ongeduldig. We hebben nog ontzettend veel plannen.'

In de nieuwste Voetbal International en op VI PRO een reportage vanuit Den Bosch. VI volgde de emotionele familie Jordania rondom het treffen met FC Twente. Het werd een avondje vol Georgische wijn, Arnhemse reünisten en ijsberen in een vissenkom. 'We gaan rustig bouwen, maar uiteindelijk willen we succes. Wat dat is? De Eredivisie, vanzelfsprekend.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.