FC Den Bosch komt met update in overnamesoap

Reacties

FC Den Bosch dient een niet-sluitende begroting in voor het seizoen 2019/20, een gevolg van de onduidelijkheid rond de overname door Kakhi Jordania (foto).

FC Den Bosch komt met update in overnamesoap

'Omdat de licentiecommissie van de bond vasthoudt aan 1 juli als uiterste inleverdatum, is FC Den Bosch genoodzaakt de begroting zonder volledige dekking in te dienen', meldt de Keuken Kampioen Divisie-club in een update.

Jordania maakte eind juli 2018 zijn entree in Den Bosch, waar hij met de overname van 99,9 procent van de aandelen eigenaar werd van de plaatselijke profclub. Het was alleen nog wachten op het groene licht vanuit Zeist, waar de geloofsbrieven van de Georgiër werden beoordeeld.

Na acht maanden onderzoek kwam er echter geen witte rook. De licentiecommissie van de KNVB wees de overname af vanwege onder andere een witwasrisico. FC Den Bosch, dat toch al klaagde over de trage besluitvorming, ging in beroep tegen deze beslissing. In mei gaf de beroepscommissie FC Den Bosch nieuwe hoop met de mededeling de door de licentiecommissie gehanteerde maatstaf 'te zwaar' was. Er zijn twee nieuwe experts gevraagd om hun licht te laten schijnen op de zaak.

Laatste loodjes
Nu is dat proces in het laatste stadium beland. 'De beroepscommissie betaald voetbal heeft FC Den Bosch dinsdagmiddag laten weten dat de door hen geconsulteerde deskundigen, ernaar streven over twee weken een definitief adviesrapport te kunnen overleggen', laat de club weten. 'De beroepscommissie streeft er vervolgens naar om binnen twee weken na ontvangst van dit rapport, te beslissen over het al dan niet toestaan van de overdracht van de aandelen van FC Den Bosch aan Kakhi Jordania.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Den Bosch
Meer over FC Den Bosch
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.