FC Den Bosch krijgt nieuwe hoop in overname-soap

Reacties

Het tussenvonnis van de KNVB-beroepscommissie biedt FC Den Bosch nieuwe hoop dat er alsnog groen licht komt voor de overname van Kakhi Jordania.

FC Den Bosch krijgt nieuwe hoop in overname-soap

Jordania maakte eind juli zijn entree in Den Bosch, waar hij met de overname van 99,9 procent van de aandelen eigenaar werd van de plaatselijke profclub. Het was alleen nog wachten op het groene licht vanuit Zeist, waar de geloofsbrieven van de Georgiër werden beoordeeld.

Na acht maanden kwam er geen witte rook. De licentiecommissie van de KNVB wees de overname af vanwege onder andere een witwas-risico. FC Den Bosch, dat toch al klaagde over de trage besluitvorming, ging in beroep tegen deze beslissing.

De beroepscommissie heeft de Brabantse club nieuwe hoop gegeven met de mededeling dat de door de licentiecommissie gehanteerde maatstaf 'te zwaar' was. Er zijn twee nieuwe experts gevraagd om hun licht te laten schijnen op de zaak, zodat over drie weken een definitief oordeel kan worden gegeven over de overname van Jordania.

FC Den Bosch ziet het tussenvonnis positief. 'We hebben een positief gevoel overgehouden aan de overwegingen van de beroepscommissie', zegt Rob Kleijzen namens de raad van commissarissen. 'Hoewel dit nog geen garanties geeft ten aanzien van de bevindingen van de deskundigen, hebben we vertrouwen in een goede afloop.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.