FC Den Bosch boekt eerste thuiszege van het seizoen

FC Den Bosch heeft na vijf thuisduels zonder overwinning de eerste zege in eigen huis binnen. Het laaggeplaatste Emmen werd met 5-1 verslagen.

De Brabanders kwamen op een snelle voorsprong door een treffer van Paco van Moorsel. De aanvallende middenvelder staat naar verluidt in de belangstelling van NAC Breda en onderstreepte zijn goede vorm al vlot. Emmen probeerde voor rust aan te haken, maar op slag van rust blunderde de Drentse defensie opzichtig. Danny Verbeek profiteerde dankbaar.

Mocht Emmen nog hoop hebben op een terugkeer in de wedstrijd, dan kon die hoop na zes minuten in de tweede helft opgeborgen worden. Tom van Weert was twee keer succesvol en besliste de ontmoeting. De jonge aanvaller bracht zijn seizoentotaal daarmee al op negen. Vorige week nog maakte Van Weert alle drie de goals in de uitwedstrijd bij Willem II.

In de slotfase maakte Verbeek zijn tweede treffer voor de ploeg van trainer Fons Groenendijk, kreeg Johnny de Vries van Emmen nog rood en redde Randy Wolters de eer namens de gasten.FC Den Bosch klimt door de makkelijke overwinning naar de middenmoot in de Jupiler League. Emmen blijft voorlaatste, met één punt voorsprong op hekkensluiter AGOVV Apeldoorn. Foto: VI Images