FC Augsburg met tien man stugge klus voor Gladbach

Borussia Mönchengladbach heeft zich met een nipte 1-0 zege weer gemengd in de strijd om Europees voetbal. FC Augsburg verloor na 26 minuten het zicht op een positief resultaat.

Luuk de Jong moest vrijdag bij Borussia Mönchengladbach op de bank beginnen. De aanvaller was een van de spelers die de 2-0 nederlaag tegen VfB Stuttgart van vorige week moest bekopen met een degradatie tot bankzitter.

Vanaf de zijkant kon De Jong constateren dat Borussia Mönchengladbach binnen een half uur de overwinning eigenlijk niet meer kon ontgaan. Kevin Vogt stopte de doorgebroken Peniel Kokou Mlapa onreglementair af. De straf – een rode kaart en een strafschop – bleek het einde voor FC Augsburg.

Een overtuigende overwinning bleef achterwege voor Borussia Mönchengladbach. Los van Filip Daems, die de strafschop benutte, kon niemand van Die Fohlen scoren. Ook De Jong slaagde daarin niet in de paar minuten die hem als invaller waren gegund.

Borussia Mönchengladbach is met de zege geklommen naar de zesde plaats. Die plek geeft aan het einde van het seizoen recht op Europees voetbal. FC Augsburg, dat aantrad met Paul Verhaegh in de basis, blijft als nummer zestien met zorgen kampen. Die plaats levert een promotie/degradatiewedstrijd op.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.