FC Augsburg geeft Finnbogason mooi verjaardagscadeau

Reacties

Alfred Finnbogason vervolgt zijn carrière in de Bundesliga bij FC Augsburg. De IJslandse spits wordt de rest van het seizoen gehuurd van Real Sociedad.

FC Augsburg geeft Finnbogason mooi verjaardagscadeau

Augsburg zag de aanvallers Tim Matavz (Genoa) en Nikola Djurdjic (Fortuna Düsseldorf) vertrekken en heeft dat nu opgevangen door Finnbogason te huren. De voormalig topscorer van SC Heerenveen werd gedurende de eerste seizoenshelft zonder al te veel succes verhuurd aan Olympiakos Piraeus.

'We hebben Finnbogason de laatste jaren zeer intensief gevolgd en zijn erg blij dat hij nu bij ons komt spelen', vertelt technsich directeur Stefan Reuter op de clubsite. De goalgetter zelf spreekt van een prachtige stap. 'Het is een droom die uitkomt dat ik nu in de Bundesliga kan gaan spelen. Ik heb er enorm veel zin in. Uit de gesprekken met Augsburg heb ik het gevoel gekregen dat dit de juiste club is voor mij.'

De 27-jarige Finnbogason verliet Heerenveen medio 2014 voor Real Sociedad, dat liefst 7,5 miljoen euro voor hem betaalde. De international van IJsland flopte echter volledig in Spanje en wist ook bij Olympiakos nooit de vorm te bereiken die hij in Friesland had.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.