Favre vond tegenstander Vitesse lastiger dan Zulte Waregem

Na de 3-0 overwinning op Vitesse had de winnende coach Lucien Favre lovende woorden over voor de Arnhemmers. Als we de Zwitserse trainer mogen geloven blijft Vitesse niet puntloos in deze Europese campagne.

Nice is na twee duels in de Europa League foutloos en Favre is dan ook een tevreden coach. 'We hebben nu zes punten en ons doelsaldo is ook erg goed. Het is een positieve start, maar we gaan nu niet naast onze schoenen lopen. We spelen hierna twee keer tegen het sterke Lazio, dus we bekijken het wedstrijd per wedstrijd.'

Vitesse is in Groep K samen met Zulte Waregem nog puntloos. Favre, die inmiddels tegen beide clubs gespeeld heeft, schat de Nederlandse formatie hoger in. 'Deze wedstrijd was moeilijker dan tegen Zulte. Daar konden we binnen tien minuten op 0-2 komen', blikt de trainer van Nice terug op de 1-5 overwinning in België.

Stand in Groep K
1. OGC Nice2-6(8-1)
2. Lazio2-6(5-2)
3. Vitesse2-0(2-6)
4. Zulte Waregem2-0(1-7)

'Vitesse was regelmatig gevaarlijk, ondanks het feit dat we goed verdedigden. Dat we op 2-0 komen voor rust is goed, maar in je achterhoofd ben je altijd bezig met een mogelijke tegentreffer. Ze waren er nog dichtbij met een vrije trap, dus moet je op en top geconcentreerd blijven.'

Voor Nice komen de resultaten in Europa als geroepen, aangezien de club in de Ligue 1 op een negende plek staat. Na zeven duels staat Nice al negen punten achter op koploper Paris Saint-Germain.

Samenvatting: OGC Nice - Vitesse