Farfán woest na salarisverlaging: 'Ze moeten van mijn geld afblijven'

Reacties

Jefferson Farfán is het totaal niet eens met de beslissing van zijn werkgever Lokomotiv Moskou om tijdens de coronacrisis de salarissen van de selectiespelers met veertig procent te verlagen. De voormalig PSV'er is niet van plan om in te leveren: 'Ze willen me naaien.'

Farfán woest na salarisverlaging: 'Ze moeten van mijn geld afblijven'
© Pro Shots

Voetbalclubs in de hele wereld worden hard geraakt door deze periode zonder voetbal en Lokomotiv is daar geen uitzondering op. In een poging wat financiële ademruimte te krijgen is de spelersgroep gevraagd om veertig procent van het salaris af te staan. Hierdoor zouden de overige medewerkers binnen de club hun baan gewoon kunnen behouden.

De spelersraad heeft ingestemd met de maatregel, maar Farfán was blijkbaar niet geïnformeerd. Tijdens een livestream op zijn Instagram-account haalde de Peruviaan in een gesprek met voormalig ploeggenoot Roberto Guizasola hard uit naar zijn Russische werkgever.

'Ze mogen doen wat ze willen, maar ze moeten van mijn geld afblijven', zei Farfán. 'Ze hebben me een brief in het Russisch gestuurd, maar daar begreep ik helemaal niets van. Ik heb de brief meteen verscheurd. Ze willen me naaien.'

Farfán (35) staat sinds 2017 onder contract bij Lokomotiv Moskou, maar heeft door een zware knieblessure al bijna een jaar niet meer gespeeld. Zijn contract loopt af en zal vermoedelijk niet verlengd worden. Farfán zette zijn eerste stappen in Europa bij PSV, waar hij tussen 2004 en 2008 voor speelde. Via Schalke 04 en Al Jazira kwam de aanvaller in Rusland terecht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.