Fans woedend over fair-play van Ascoli

De spelers van Ascoli toonden een mooi staaltje van fair-play in hun duel met Reggina, maar dit schoot in het verkeerde keelgat bij de aanhangers van de Serie B-club.

Fans woedend over fair-play van Ascoli

Zaterdag speelden de teams tegen elkaar. Na een kwartier spelen verrekte Reggina-speler Carlos Valdez een spier en probeerde de bal uit te spelen. Deze werd echter - zonder te weten wat de bedoeling van Valdez was - binnengehouden door Vincenzo Sommese, die Mirko Antenucci bediende die de 1-0 voor Ascoli kon aantekenen.

Dit leidde tot grote woede bij Reggina. Andrea Costa kreeg rood omdat hij Sommese aanviel. De spelers van Ascoli wilden het goedmaken en bleven collectief stilstaan na de aftrap, zodat Biagio Pagano zonder weerstand de gelijkmaker kon aantekenen. Het bleek de opmaat voor een 3-1 overwinning voor Reggina. De actie wekte razernij bij de fans van het laaggeklasseerde Ascoli.

'We hebben na de wedstrijd twee uur opgesloten gezeten in de kleedkamer om een confrontatie met onze boze supporters te vermijden', verklaarde coach Bepi Pillon. 'Er is teveel ergernis in Italië. De belangen zijn zo groot dat je gedwongen wordt alleen naar resultaat te kijken. Het is zo niet leuk meer.'

Bekijk hier al onze video's